• 1399/12/25 - 09:40
  • - تعداد بازدید: 1202
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1198
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه
انتخاب دکتر خليل قاسمي فلاورجاني در بين 2 درصد دانشمند برتر جهان توسط دانشگاه استنفورد آمريکا

انتخاب دکتر خليل قاسمي فلاورجاني در بين 2 درصد دانشمند برتر جهان توسط دانشگاه استنفورد آمريکا

313295.mp3 انتخاب دکتر خليل قاسمي فلاورجاني در بين 2 درصد دانشمند برتر جهان توسط دانشگاه استنفورد آمريکا
دکتر قاسمی فلاورجانی در جمع ۲ درصد دانشمندان برتر جهان

دکتر خلیل قاسمی فلاورجانی که چندی پیش در زمره ۲ درصد دانشمندان برتر جهان توسط دانشگاه استنفورد انتخاب شد، متخصص چشم، فلوشیپ بیماری‌های شبکیه و لیزر و مدیرگروه چشم دانشگاه علوم پزشکی ایران است. عمده کارهای تحقیقاتی وی نیز بر بیماری‌های چشم و به خصوص شبکیه متمرکز است.

دکتر قاسمی فلاورجانی حدود ۱۸۰ مقاله دارد و در عین حال از سال ۲۰۱۵ به عنوان سردبیر مجله علمی انجمن چشم پزشکی ایران به نام  Journal of Current Ophthalmology   که جایگاه بسیار خوبی در بین مجلات چشم‌پزشکی دنیا پیدا کرده و  به عنوان یکی از بهترین مجلات در خاورمیانه است، فعالیت می‌کند. این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، دو بار در جشنواره رازی که بالاترین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی ایران است، جایزه محقق برگزیده را از آن خود کرده است.

دکتر خلیل قاسمی فلاورجانی در گفت‌وگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباره انتخابش در میان ۲ درصد دانشمندان برتر جهان توسط دانشگاه استنفورد،  گفت: در حقیقت یک کار تحقیقاتی بوده که در دانشگاه استنفورد انجام شده است، به طوری که طی این اقدام، هشت میلیون محققی را که در کل جهان در همه رشته‌ها و زمینه‌های علمی وجود دارد و حداقل پنج مقاله داشته‌اند، بررسی کردند و سپس از بین این افراد، بر اساس کارهای علمی که انجام داده‌اند و ضریب تاثیر اقدامات علمی‌شان که بر اساس استنادات‌شان انجام شده، شاخص‌های جدیدی را محاسبه کردند که جایگاه هر محقق و دانشمند را در بین کل این هشت میلیون دانشمند نشان دهد.

وی افزود: بر این اساس بیش از ۱۰۰ هزار نفر را در همه رشته‌های پزشکی و غیرپزشکی که در رشته خودشان برگزیده بودند، انتخاب و لیست کردند که از ایران فقط سه نفر در رشته چشم‌پزشکی در این لیست جای گرفتند. از این سه نفر یک نفر از دانشگاه تهران و یک نفر از دانشگاه شهید بهشتی انتخاب شدند و اینجانب هم از دانشگاه علوم پزشکی ایران جزو برگزیدگان این لیست هستیم.

دکتر قاسمی فلاورجانی درباره جایگاه ایران در حوزه چشم‌پزشکی، گفت: اگر در سطح جهانی نگاه کنیم، ما جزو کشورهایی هستیم که از نظر آموزش عملی و تئوری چشم پزشکی در جایگاه بسیار خوبی قرار داریم، زیرا مبانی چشم‌پزشکی‌مان را بر اساس معیارهای بین‌المللی طراحی کردیم و سعی کردیم تا بر همین اساس هم حرکت کنیم. به همین دلیل جایگاه ایران در حوزه آموزش چشم‌پزشکی بسیار خوب است.

وی ادامه داد: از نظر تحقیقات در حوزه چشم‌پزشکی، بستگی به مرکزی دارد که تحقیقات در آن انجام می‌شود. باید توجه کرد که رشته چشم‌پزشکی وابستگی زیادی به تکنولوژی و دستگاه دارد. اگر ما به دستگاه‌های جدید و تکنولوژی‌های جدید دسترسی داشته باشیم، هم در زمینه درمانی، هم در زمینه تحقیقاتی و به تبع آن آموزشی می‌توانیم به سرعت جایگاه‌مان را ارتقا دهیم. در حالی که متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل مباحث مالی که اتفاق افتاده، مقداری ازاین نظر تحت فشار هستیم که می‌تواند بر روی خدمات درمانی و آموزشی هم اثراتی بگذارد که البته هنوز این اثرات ملموس نیست، اما اگر این روند ادامه یابد، ممکن است این اثرات را در سال‌های آینده شاهد باشیم. به عنوان مثال همه اعمال جراحی ما وابسته به دستگاه است و قیمت این دستگاه‌ها بسیار بالاست. بنابراین هم از نظر تحریم‌های بین‌المللی تحت فشار هستیم و هم از نظر هزینه‌ای که باید پرداخت کنیم، به دلیل مشکلات مالی و نوساناتی که در قیمت ارز وجود دارد، تحت فشار قرار می‌گیریم. ما از نظر سواد علمی و مهارت عملی چیزی کم نداریم، آنچه ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، دسترسی به امکانات و وسایل است.

دکتر قاسمی فلاورجانی در ادامه صحبت‌هایش گفت: باید توجه کرد که تحقیقات، اقدامی تیمی و گروهی است، به طوری که یک گروهی باید شرایط را فراهم کنند تا یک نفر محقق بتواند کار کند و این محقق از وسایل و امکانات و شرایطی که مسئولان فراهم کردند، استفاده کند همچنین همکاری دانشجویان، استاتید یا گروه‌های دیگری که به محقق کمک می‌کنند نیز حائز اهمیت است.

بنابراین مهم است که بدانیم کمک‌ها و برنامه‌ریزی مسئولان جهت پرورش استعدادهای پژوهشی و در جهت‌دهی استعدادها بسیار مهم است. گرچه پتانسیل و نیروی اصلی که منجر به رشد شخص می‌شود، در خود فرد نهفته است و باید این شرایط را در خودش بپروراند تا به یک محقق برگزیده بدل شود، اما شرایط محیطی و برنامه‌ریزی مسئولان برای پرورش این شخص و کمک همکاران بسیار مهم است. خوشحالم که در سال‌هایی که در دانشگاه علوم پزشکی ایران بودم، اساتید و مسئولان ما با وجود همه چالش‌هایی که داشتند، شرایط را فراهم کردند تا کار کنیم. بر این اساس از همه مسئولان و اساتیدم که به من کمک کردند، تشکر می‌کنم. تعداد عمده‌ای از دستیاران و دانشجویان نیز به ما کمک کردند که همه اینها در رسیدن به این دستاورد بسیار تاثیرگذار بودند که از همه آنها تشکر می‌کنم.

 

 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 313295
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings