• 1396/03/25 - 06:45

313200.mp3 مصاحبه با آقاي دکتر نيلفروشان وخانم دکتر مير آفتابي

awt image

مصاحبه با آقاي دکتر نيلفروشان

باسلام در خدمت آقاي دکتر نيلفروشان فوق تخصص جراحي گلوکوم هستم آقاي دکتر لطفا" بفرمائيد در هفته جهاني گلوکوم چه برنامه هايي انجام ميگردد؟

باسلام وتشکر از پوشش خبري روابط عمومي مجتمع

بيماري گلوکوم بعنوان دومين علت ايجاد نابينايي غير قابل برگشت در دنيا مطرح ميباشد وتقريبا" 70 تا 80 مليون نفر از انسانهاي روي زمين دچار اين بيماري هستند وحدود ده درصد آنها يعني هفت تا هشت ميليون نفر دچار نابينايي دوطرفه مي باشند اين بيماري حتي در کشورهاي پيشرفته هم وجود دارد با توجه به اينکه حدود نود درصد افرادي که مبتلا به اين بيماري هستند هيچ علائمي تا مراحل پيشرفته آن ندارد و از بيماري خود مطلع نمي شوند نه دردي دارند ونه مشکلات بينايي، بنابر اين افراد احساس نمي کنند که بايد به چشم پزشک مراجعه کنند و حدود پنجاه درصد افرادي که گلوکوم نيز دارند از بيماري خود بي اطلاع هستند . در کشور ما حدود هشتاد درصد از بيماري خود اطلاع ندارند.

با توجه به اهميت اين بيماري وغير قابل برگشت بودن وعارضه اي که ايجاد ميکند از حدود ده سال پيش توجه ويژه اي به اين بيماري شده و درتقويم ساليانه کشورها روزي را بعنوان روز جهاني گلوکوم در نظر گرفته اند که بعدها بعنوان هفته گلوکوم تعيين شد در اين هفته روش هاي مختلف غربالگري در مراکز مجهز چشم پزشکي به صورت معاينات رايگان انجام مي گردد وبا تهيه بروشورها ،پمفلت ها ويا با مصاحبه هايي که با رسانه ها انجام ميشود اين اگاهي ها از طرف متخصصين به جامعه منتقل ميشود. در کشور ماهم در چند سال گذشته همگام با ساير کشور سعي شده به روش هاي مختلف با معاينات رايگان، ايجاد پفلت ها و برگزاري مصاحبه ها از طريق رسانه ها ،مطالبي که لازم است، به عموم اطلاع رساني شود در بيمارستان حضرت رسول اکرم(ص) نيز در اين روز معاينات رايگان را براي افراد بالاي چهل سال که گروه پرخطر به آنها گفته ميشود انجام داديم وسعي شد اطلاع رساني کافي در زمينه اين بيماري صورت بگيرد.

آقاي دکتر لطفا" بفرمائيد که اين بيماري تا چه اندازه قابل پيش گيري مي باشد؟

اين بيماري در اکثر مواقع قابل پيش گيري نخواهد بود ولي در گروهي از بيماران حدود 10 تا 15 درصد کساني هستند که برخي از نشانه ها درانها ديده ميشود که ميتوان پيش بيني کرد که امکان دارد فرد دچار گلوکوم شود که ميتوان در مراحل اوليه با يکسري درمان هاي ساده مثل ليزردرمان کرد واز ايجاد بيماري پيش گيري کرد ولي اينها درصد زيادي از بيماران نيستند اکثر موارد بيماران را شايد نتوانيم پيش بيني کنيم که آيا دچار بيماري ميشوند يا نه مگرافرادي باشند که پيگيري هاي منظم داشته ومرتب به يک چشم پزشک مراجعه کنند که با اطلاع داشتن از سابقه آنها بتواند در مراحل ابتدايي اين بيماري را شناسايي کند . مهمترين مسئله اين بيماري اين است که در مراحل اوليه تشخيص داده شود با توجه به اينکه اين بيماري غير قابل درمان ميباشد وتغييراتي را که در ناحيه عصب بينايي ايجاد ميکند غير قابل برگشت مي باشد ودرمان آن با علم امروزممکن نيست .ولي ميتوانيم با پيش گيري از ايجاد عوراض بيشتر آنرا را متوقف کنيم بنابر اين تشخيص به موقع ميتواند مقدارزيادي ازپيشرفت بيماري جلوگيري کند وتوصيه ميشود همه افراد بالاي چهل سال ،لااقل سالي يک مرتبه معاينات معمول چشم پزشکي داشته باشند حتي اگر هيچ علائمي ندارند وفکر ميکنند سالم هستند ودر افرادي که بين چهل تا پنجاه ساله هستند اين زمان بايد کوتاه تر شود ولااقل سالي يک الي دو بار به چشم پزشک مراجعه کنند وافرادي که زمينه هاي مثبت خانوادگي در افراد درجه يک خود دارند بايد اين قضيه را جدي تر بگيرند وزمان معاينات کوتاه تر شود ودر سنين پائين تر از چهل سال بايد معاينات خود را انجام دهند.همچنين افرادي که بيماريهاي خاص دارند مثل ديابت يا فشار خون يا انهايي که از داروهايي مانند کورتون استفاده ميکنند نيز در معرض اين بيماري قرار دارند همينطورکساني که از شماره هاي بالاي عينک استفاده ميکنند اين افراد نيز بايد از معاينات منظم چشم پزشکي برخوردار باشند.

awt image

همه ساله در دنيا بين 12-18 مارس (22-28اسفند) به هفته جهاني گلوکوم اختصاص ميابد در ضمن روز 19 مارس نيز به عنوان روز جهاني گلوکوم نامگذاري شده است در اين هفته تلاش ميشود که در مورد اين بيماري مهم ومتاسفانه بدون علامت به تمام افراد جامعه اطلاع رساني شود. گلوکوم دومين علت نابينايي در جهان است وبا توجه به اينکه اين بيماري منجر به آسيب پيشرونده عصب بينايي ميشود ودرمان باعث آهسته تر کردن سير وتوقف پيشرونده بيماري مي گردد ،تشخيص زودتر به معناي آسيب کمتروحفظ بهتر بينايي است . هدف اصلي اين هفته آگاهي دادن به مردم در جهت شناخت بيشتر اين بيماري است ومطالعات انجام گرفته در دنيا نشان ميدهد که 50% مردم از بيماري خود اطلاعي ندارند .اين آمار در کشور ما متاسفانه بيشتر است با توجه اينکه در ايران به ايام نوروز نزديک ميشوم تصميم گرفتيم که 19 اسفند غربالگري رايگان گاوکوم را در مجتمع آموزشي درماني حضرت رسول اکرم(ص) انجام دهيم تا کمکي به هم وطنانن خود کرده باشيم .

گرچه امکان ابتلا به گلوکوم درتمام سنين وجود دارد ولي بهتر است معاينه وغربالگري در افراد بالاي چهل سال صورت گيرد .افرادي که در خانواده سابقه بيماري گلوکوم دارند بخص وص افراد درجه اول فاميل (پدر ،مادر،خواهر،برادر) بايد زودتر جهت غربالگري مراجعه کنند نکته مهم اينجاست که اگر شانس ابتلا به بيماري در طول عمرش 2/3د باشد اين شانس در افراد درجه يک به ده برابر افزايش مييابد . همچنيد افرادي که مبتلا به نزديک بيني به خصوص نزديک بيني هاي بالا ميباشند نيز بهتر است زودتر مراجعه کنند.

به نقل از سايت بيمارستان رسول

• گروه اخبار : اخبار